Первый украинский юридический форум
Информационно-правовой ресурс
Судебная практика Банкротство Ликвидация Лицензии Интеллектуальная собственность Регистрация предприятий Регистрация юрлиц

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Вернуться   Первый украинский юридический форум > Клуб юристов - Разное > Полезные ссылки и информация

Ответ

Опции темы Опции просмотра
Старый 09.04.2008, 21:47
MarkeLaw MarkeLaw вне форума
Пользователь

Отправить сообщение для MarkeLaw с помощью ICQ
Сообщение Український юридичний портал Закон

Шановні користувачі Першого Українського Юридичного Форуму!
Багато хто з нас стикався із проблемою інформаційного дифіциту. Особливо це гостро відчувається у сфері права та ще гостріше у сфері українського права.
Повинен зізнатися, що мені це дещо набридло. Набридло те, що в Інтернеті довго потрібно копирсатися навіть освіченому користувачу, щоб знайти цікавлячий його документ чи то матеріал. Набридло те, що усе це розкидане по різних порталах. Тому я вирішив створити вебсайт і зібрати на ньому усю інформацію, стосовно юриспруденції та права. Починаючи від типових договорів, кодексів, законів та закінчуючи юридичною літературою та конспектами лекцій.
Одже якщо Ви зацікавились подібним ресурсом, лінк на нього знаходиться у мене в Інформації. Сайту тільки 1 день, інформації ще дуже мало, але плани грандіозні, все будується на ентузиазмі.
P.S. Велике прохання, відписуйтесь у цій темі, щоб Ви хотіли побачити на такому сайті, яку інформацію. Приймаю усі побажання та критику.
З повагою MarkeLaw.
Sponsored Links
Старый 10.04.2008, 01:46
Optimister Optimister вне форума
Эксперт

Отправить сообщение для Optimister с помощью ICQ

Цитата:
Сообщение от MarkeLaw Посмотреть сообщение
....я вирішив створити вебсайт і зібрати на ньому усю інформацію, стосовно юриспруденції та права. ..Приймаю усі побажання та критику....
Шановний MarkeLaw!! Перед тим, як написати Вам побажання чи то критику, хочу задати Вам питання: -"Яким чином Ви збириаєтесь поновлювати вже зібрану інформацію, стосовно юриспруденції та права? Адже, відносини життєдіяльності людини, суспілства, людини і суспільства та інш., що регулюються різними нормативними актами у різних галузях, мають певну тенденцію к постійніним змінам, які в свою чергу потребують і внесення змін до регулюючих законодавчих актів.
Друге питання. Чи буде ця информація доступна всім користувачам інтернету, чи тільки тим, хто має великі гроші? Третє. Ви уявляєте собі хочаб приблизно той масив інформації, яку Ви плануєте розміщувати на сайті? З повагою. "
Старый 10.04.2008, 07:26
Пользователь

Шановний Optimister!
Спробую відповісти на Ваші запитання.
Так я розумію, що масив інформації у галузі права швидко росте і змінюється. Я також розумію, що над цими змінами потрібен контроль. Тому я планую слідкувати за відомчими сайтами і знаходити інформацію про зміни у законодавстві. По-друге, багато хто із юристів має свою спеціалізацію, вони слідкують за усіми змінами та редагуваннями у НПА, Можливо хтось із них зможе допомогти.
Відповідаю на друге питання - Так, інформація на сайті буде цілком і абсолютно безкоштовною і доступною для усіх користувачів Інтернету.
По-третє, я
З повагою MarkeLaw.
Старый 10.04.2008, 11:09
Flameberg Flameberg вне форума
Эксперт

Ідея, чесно кажучи, мені дуже подобається, але треба розуміти, що, якщо ви ведете мову про ВСЮ інформацію стосовно юриспруденції та права, то без помічників можете за це й не братись, адже відслідкувати всі прийняті за день НПА неможливо: це (в пленарні дні) 10-15 законів, 10-20 указів та розпоряджень Президента, ще більше постанов КМУ, сотні НПА, виданих міністерствами, їх департаментами, і т.ін. - перелік можна продовжувати аж до селищних рад ))
Та ж усім відома "Ліга" для цих цілей має постійно поповнюваний (див. сайти з пропозиціями роботодавців) штат працівників (кілька десятків).

Тому, думаю, ідею не варто полишати, але, для початку, дуже цікаво було б на такому сайті розміщувати все те, що не є доступним для загального користування в нормальному форматі в мережі, паралельно поповнюючи базу загальнодоступних документів.

p.s.: дуже цікавим мені здається існуючий в мережі проект, присвячений кодексам України: www.civilniy.org.ua ; www.crime.org.ua ; www.zemelniy.org.ua ; www.semeiniy.org.ua - можливо, дещо в плані оформлення можна було б запозичити там (а саме - мінімум "мотлоху" - максимум інформативності).
Старый 10.04.2008, 14:13
Пользователь

Шановний Flameberg!
Так, повністю з Вами погоджуюсь, у всьому. Дійсно для того щоб зібрати на одному сайті все, мені одному не впоратись, тому я і хочу почати із малого. На початку планується заповнювати книгами, статтями та іншими матеріалами юридичної тематики. Буду дуже вдячний за будь-яку допомогу. Що стосується "мінімум "мотлоху" - максимум інформативності", то можу сказати, що ми будемо дотримуватися цього принципу, бо це є дуже важливим.
Також усі книги, статті, НПА, матеріали будуть надані як у онлайн версії, а також із можливістю завантажити їх у форматі *.doc.
З повагою MarkeLaw.
Старый 10.04.2008, 18:04
Эксперт

Цитата:
... Я також розумію, що над цими змінами потрібен контроль. Тому я планую слідкувати за відомчими сайтами і знаходити інформацію про зміни у законодавстві.
Самостійно? Якщо так, то це утопія. Якщо за допомогою однодумців та друзів - можливо, але на деякий час, а потім знову утопія. Безкоштовно над цим працювати ніхто крім Вас не буде - на жаль.
Цитата:
По-друге, багато хто із юристів має свою спеціалізацію, вони слідкують за усіми змінами та редагуваннями у НПА, Можливо хтось із них зможе допомогти.
Ніколи, ніхто самостійно вносити зміни у "Вашу" інформацію не буде. Крім того, навіть якщо припустити, що хтось ці зміни у НПА відслідковує кожного дня, то це зовсім не означає, що у такого фахівця виникне бажання поповнити чи доповнити базу НПА на Вашому сайті. Тобто, Ваше припущення, що хтось з фахівців буде цим займатися тому що це йому подобається і тому що це необхідно іншим для "плодотворной" праці на ниві юриспруденції, є помилковим і таким, що свідчить про те, що Ви не уявляєте про що йдеться.
Цитата:
Відповідаю на друге питання - Так, інформація на сайті буде цілком і абсолютно безкоштовною і доступною для усіх користувачів Інтернету.
Це добре, але чи буде вона відповідати належній якості - в сенсі відповідності? Якщо так, то чим це гарантується? Якщо ні, то навіщо тоді такий сайт?
Цитата:
По-третє, я
Що Ви? Я питав про Ваше осмислення тої кількості інформації, яку Ви плануєте розміщувати.
Цитата:
З повагою MarkeLaw.
Аналогічно.
Старый 10.04.2008, 18:19
Пользователь

Шановний Optimister!
На рахунок третього вибачте, поквапився не дописав
Одже третє, так, я розумію про яку кількість інформації йде мова.

Цитата:
Сообщение от Optimister Посмотреть сообщение
Самостійно? Якщо так, то це утопія. Якщо за допомогою однодумців та друзів - можливо, але на деякий час, а потім знову утопія.
Звісно не самостійно

Цитата:
Безкоштовно над цим працювати ніхто крім Вас не буде - на жаль.
Хто зна, покищо я нінакого крім себе не сподіваюсь.

Цитата:
Ніколи, ніхто самостійно вносити зміни у "Вашу" інформацію не буде. Крім того, навіть якщо припустити, що хтось ці зміни у НПА відслідковує кожного дня, то це зовсім не означає, що у такого фахівця виникне бажання поповнити чи доповнити базу НПА на Вашому сайті.
А я й не казав, що юристи будуть змінювати чи вносити зміни у інформацію. Я мав наувазі те, що юристи можуть повідомляти про нові зміни у законодавстві.

Цитата:
Це добре, але чи буде вона відповідати належній якості - в сенсі відповідності? Якщо так, то чим це гарантується?
Як не дивно, але це нічим не гарантується

Цитата:
Якщо ні, то навіщо тоді такий сайт?
Щоб дати змогу користувачеві знайти потрібну інформацію на одному сайті, а не шукати її по усьому Інтернет-простору.

З повагою MarkeLaw.
Старый 10.04.2008, 19:17
Эксперт

Шановний MarkeLaw!
Цитата:
А я й не казав, що юристи будуть змінювати чи вносити зміни у інформацію. Я мав наувазі те, що юристи можуть повідомляти про нові зміни у законодавстві.
Грунтувати свою діяльність на сторонніх можливостях інших є хибним.
Цитата:
Як не дивно, але це нічим не гарантується
Іншими словами - нати Вам те, що не відповідає будь-якій якості і достовірності. Невже це буде мати попит?
Цитата:
Щоб дати змогу користувачеві знайти потрібну інформацію на одному сайті, а не шукати її по усьому Інтернет-простору.
Так, на одному сайті вся потрібна інформація, яка є хибною, адже її достовірність ні чим не гарантується. Отже, навіщо така інформація? Користуючись нею, можна, посилаючись на джерело (Ваш сайт), нанести шкоду особам, що звернулися за допомогою. Надто невиправданий ризик.
Цитата:
З повагою MarkeLaw.
Аналогічно.
Старый 10.04.2008, 19:34
Пользователь

Шановний Optimister!
Цитата:
Грунтувати свою діяльність на сторонніх можливостях інших є хибним.
Так, повністю з Вами погоджуюсь, тому і зазначаю, що наповнення сайту нормативними матеріалами є перспективою. У першу чергу я буду насичувати проект літературою, статтями.
Цитата:
Іншими словами - нати Вам те, що не відповідає будь-якій якості і достовірності. Невже це буде мати попит?
Чому ж так одразу? Зовсім напроти, ми будемо намагатися щоб уся інформація на сайті відповідала вимогам користувачів.
Цитата:
Так, на одному сайті вся потрібна інформація, яка є хибною, адже її достовірність ні чим не гарантується. Отже, навіщо така інформація? Користуючись нею, можна, посилаючись на джерело (Ваш сайт), нанести шкоду особам, що звернулися за допомогою. Надто невиправданий ризик.
Скажімо так, ми не будемо намагатися давати хибну недостовірну інформацію. По-друге, ми не будемо офіційним джерелом, а будемо виступати у ролі "третьої особи" між законодавцем та користувачем, також у свою чергу зсилаючись на інформаційне джерело.
З повагою MarkeLaw.
Старый 10.04.2008, 19:57
Эксперт

Шановний MarkeLaw!
Цитата:
Так, повністю з Вами погоджуюсь, тому і зазначаю, що наповнення сайту нормативними матеріалами є перспективою. У першу чергу я буду насичувати проект літературою, статтями.
Ну так це зовсім інша справа - література, статті та інше.
Цитата:
.... ми будемо намагатися щоб уся інформація на сайті відповідала вимогам користувачів.
Як намагатися?
Цитата:
Скажімо так, ми не будемо намагатися давати хибну недостовірну інформацію.
Звісно не будете, адже намагатися надавати хибну, недостовірну інформацію є нонсенсом.
Цитата:
По-друге, ми не будемо офіційним джерелом, а будемо виступати у ролі "третьої особи" між законодавцем та користувачем, також у свою чергу зсилаючись на інформаційне джерело.
В такому разі, Ви не зможете повністю відслідковувати зміни у НПА, так як не всі джерела, що мають офіційні зміни знаходяться в інеті, а тому Ви будете вимушені посилатися на джерело, інформацію з якого перевірити через інет неможливо.
Цитата:
З повагою MarkeLaw.
Аналогічно

Закладки

Метки
юридические консультации, юридический форум, юридичний портал

Опции темы
Опции просмотра